۱۳۹۰ خرداد ۱۹, پنجشنبه

ماست



مواد لازم: ماست مقداری، شیر یک لیتر، نمک یک ق غ

طرز تهیه: ابتدا شیر را می جوشانیم و بعد می گذاریم خنک شود وقتی به دمای ملایم رسیده دو قاشق از آن را در مایه ی ماست و نمک که قبلا در کاسه ی دیگری آماده کرده ایم مخلوط می کنیم تا شیر و ماست هم دما شوند. سپس همی ماست را با شیر مخلوط می کنیم و آن را در ظرفی که می خواهیم ماست بزنیم می ریزیم و دور آن را با پارچه یا حوله سفت می بندیم و در جای گرمی قرار می دهیم. بعد از حدود 12-15 ساعت ماست آماده است. حتما آن را قبل از تکان دادن یا هم زدن در یخچال بگذارید تا سرد شود وگرنه آب می اندازد.

فوت کوزه گری یک: اگر می خواهید ماست خامه ای داشته باشید مایه ی ماست را بیشتر بزنید من معمولا برای یک لیتر ماست یک کاسه پر مایه ماست می زنم.
فوت کوزه گری دو: اگر می خواهید ماستتان ترش شود باید دمای شیر طوری باشد که وقتی با انگشت دمای شیر را می سنجید دستتان نسوزد اما نتوانید انگشتتان را هم به مدت طولانی در آن نگهدارید. هر چه دمای شیر سرد تر شود ماست شیرین تری خواهید داشت.
فوت کوزه گری سه: اگر می خواهید ماستتان آب نیندازد قبل از پیچیدن آن در پارچه برایش دم کنی بگذارید.

نوش جان

با تشکر از بابا جونم ، آمنه دوست خوبم و علی آقا که جاشون اینجا خیلی خالیه

back to top ^ Scroll to Top