۱۳۹۱ تیر ۶, سه‌شنبه

گراتن سیب زمینی و بادمجان


مواد لازم برای ٤ نفر:
بادمجان ٢ عدد بزرگ، سیب زمینی ٤ عدد متوسط، گوجه فرنگی ٤ عدد متوسط، پنیر پیتزا ١ پیمانه، پیازچه ٦-٨ عدد، سیر ٢ حبه (یا پودر سیر)، نمک، فلفل،زرچوبه و جوز هندی (nutmeg)

طرز تهیه:
ابتدا بادمجان و سیب زمینی را از درازا خرد کرده و سرخ کنید.


سپس در ظرفی که بشود در فر گذاشت به صورت لایه لایه میچینیم.



سپس سس گراتن را که از قبل آماده کردیم روی آن میریزیم و در نهایت رویش را با پنیر پیتزا می پوشانیم.



طرز تهیه سس گراتن:
ابتدا یک قاشق روغن را در ماهیتابه ریخته و پیازچه ها را در آن تفت دهید.


سپس گوجه فرنگی های خرد  شده را به آن اضافه کنید.


در نهایت ادویجات را ریخته و بگذارید که سس قوام بیاید.


سپس ظرف را در فر با دمای ٣٥٠ قرار دهید تا رویش طلائی رنگ شود.


نوش جان!

ممنون از گیلدا جون


۱۳۹۱ تیر ۱, پنجشنبه

نان روغنی زنجبیلی


این نان روغنی زنجبیلی یک نان سنتی تبریزی است. این نان بسیار بسیار خوشمزه است. :)

مواد لازم برای نان برای ٦ عدد:
آرد ٣٠٠ تا ٥٠٠ گرم، ماست خامه ای ٧٥ گرم، تخم مرغ ١ عدد، کره خرد شده ١٢٥ گرم، زنجبیل ٢ ق غ، نمک ١ ق چ، آب ١/٢ پیمانه، خمیر مایه  ١ق غ ، شکر ١ق چ 

طرز تهیه:
خمیر مایه ، شکر و آب را باهم مخلوط کرده و ١٠ دقیقه کنار بگذارید. سپس همه مواد را به آن اضافه کرده (من مقدار کمی زعفران هم زدم خیلی خوش عطر و خوشمزه شد) و با دست ورز دهید. سپس به مدت ١ ساعت کناری بگذارید تا ور بیاید.


 سپس خمیر را به صورت گلوله های ٢٠٠ گرمی ( اگر دوست دارد نازکتر باشد ١٠٠گرمی) جدا کرده و با وردنه باز کنید.


به کمک ی فنجان کوچک روی آن طرح بندازید و روی آن را اگ واش بزنید و رویش کنجد بپاشید و در فر با دمای ٣٥٠ به مدت ٢٥-٣٠ دقیقه بگذارید.


طرز تهیه اگ واش:
یک تخم مرغ را زده سپس ١ ق چ به آن آب اضافه کنید و هم بزنید تا رقیق شود.

من این نان را همینطوری درست کردم اما اگر دوست داشتید میتونید مایه میانی هم بگذارید:
مواد لازم:
١ پیمانه آرد، ١/٢ پیمانه کره، پودر زنجبیل ١ ق غ، مقداری زعفران 
طرز تهیه:
همه مواد را در ماهیتابه مخلوط کرده و تفت دهید. بعد از خنک شدن وقتی خمیر را گلوله کردید میان آن را گودالی ایجاد کرده و از مایه  در آن بریزید و رویش را ببندید و سپس پهن کنید.

نوش جان!

ممنون از منیژه جون

پ.ن. عکس های بستنی سنتی به روز  شد : http://tarannombanoo.blogspot.com/2011/06/blog-post_16.html



۱۳۹۱ خرداد ۲۸, یکشنبه

شیرینی پنجره ای

 مواد لازم برای ١٠ عدد:
آرد و نشاسته هر کدام ٧٥ گرم، تخم مرغ ٥ عدد، گلاب ٣-٤ قاشق غذا خوری 

طرز تهیه:
نشاسته را به تدریج با گلاب مخلوط کرده تا نشاسته خمیر شود سپس تخم مرغ ها را در آن شکسته و هم بزنید در نهایت آرد را اضافه کرده، هم بزنید و از صافی رد کنید.
روغن را خوب داغ کنید. قالب مخصوص نان پنجره ای را درون روغن بگذارد تا گرم شود میزان این گرمی بسیار مهم است نباید خیلی داغ شود. معمولا یکی دو تا از نان پنجره ای ها خراب میشود تا میزان این گرما به دستتان بیاید. سپس قالب را در مایه زده به طوری که مایه به سر قالب برسد اما روی آن را نگیرد.


 بعد بلافاصله در روغن زده و قالب را حرکت دهید تا مایه از قالب جدا شود .


سپس حرارت را کم کرده وقتی یک طرف برشته شد بچرخانید تا طرف دیگر هم برشته شود .


شیرینی ها را به طور برعکس روی دستمال آشپزخانه بگذارید تا روغن اضافی گرفته شود. در نهایت روی آن ها را پودر شکر، هل و پسته بپاشد.

نوش جان

  

۱۳۹۱ خرداد ۲۱, یکشنبه

سینی اردور


سلام به بهترینها 

ببخشید به خاطر این همه تاخیر. 

سینی اردور برای مهمانی های عصر خیلی خوب و راحت هست و همینطور بسیار مناسب برای پیش غذ ا است .

١. اردور لقمه نرگسی

مواد لازم برای ٤٠ لقمه:
یک بسته اسفناج، ٤ عدد تخم مرغ، یک بسته نان تست، یک بسته پنیر ورقه ای چدارز، زیتون سیاه، خلال دندان، نمک، زرچوبه و فلفل به مقدار لازم

طرز تهیه:
ابتدا اسفناج را تفت داده و یکی یکی تخم مرغ ها و ادویه ها را اضافه کرده و می گذاریم سرد شود. سپس دور نان تست را با قیچی ببرید و هر نان تست را به ٤ بخش تقسیم کنید. هر ورقه از پنیر را هم به ٤ بخش تقسیم کنید.
درون هر نان مقداری نرگسی و یک لایه پنیر گذاشته و با خلال، زیتون را به آن وصل کنید.

٢. اردور/ سوشی نان و پنیر 

مواد لازم برای ٣٢ عدد:
نان ٤ عدد، خیار ١ تا ٢ عدد، پنیر لیقوان ( من از پنیر french feta استفاده کردم.)، گوجه فرنگی ٢ تا ٣ عدد، جعفری یک بسته 

طرز تهیه:
پنیر، خیاری که از درازا بریده شده باشد،گوجه فرنگی خورد شده از درازا و جعفری را لای نان گذاشته و سفت بپیچید و با سلفون سفت ببندید و درون یخچال به مدت  ٢ ساعت بگذارید سپس آن را مانند سوشی ببرید.

٣. اردور کرفس

مواد لازم برای ٢٥ عدد:
ساقه کرفس ٥ تا ٦ عدد، روغن زیتون ٢ قاشق غذاخوری، آب مرغ ١ پیمانه، ماست ١ پیمانه، سرکه ٢ قاشق غذاخوری، تخم مرغ پخته ٣ تا ٤ عدد، جعفری خرد شده ١ قاشق غذاخوری، پاپریکا، نمک و فلفل به مقدار لازم 

طرز تهیه:
ساقه های کرفس را خرد کرده و در آب مرغ پخته تا کامی بپزد ولی شکل خود را حفظ کند و له نشود. کرفس ها را از آب مرغ خارج کرده و بگذارید آب مرغ روی حرارت باشد تا تبخیر شود و در حد ٢ قاشق از آن باقی بماند.
تخم مرغ رنده شده ، ٢ قاشق باقی مانده آب مرغ ، روغن زیتون، ماست، سرکه، جعفری و ادویجات را با هم مخلوط کرده و درون ساقهای کرفس بریزید.

٤. اردور خیار 

مواد لازم برای ٢٠ عدد:
خیار بزرگ ٢ عدد، کرم پنیر cream cheese یک پیمانه، نعنا و گشنیز خرد شده نیم پیمانه، نمک و فلفل به مقدار لازم 

طرز تهیه:
همه مواد را با هم مخلوط میکنیم، خیار ها را خرد کرده و به کمک ماسوره شکوفه مواد را روی خیارها می گذاریم. 

٥. اردور کراکر تن ماهی 

مواد لازم برای ٢٠ عدد:
یک عدد تن ماهی، یک عدد پیاز کوچک رنده شده، کره یک قاشق غذاخوری،جعفری خرد شده ٢ قاشق غذاخوری، پنیر ورقه ای موزارلا، بیسکویت کراکر، خیارشور، نمک و فلفل به مقدار لازم 

طرز تهیه:
پیاز را با کره تفت میدهم سپس تن ماهی و جعفری را به آن اضافه کرده، نمک و فلفل را اضافه کرده. سپس مواد را روی کراکر ها گذاشته، یک خیارشور حلقه ای خرد شده می گذاریم. و سپس یک لای پنیر ورقه ای. در نهایت آن را در فر با دمای ٣٥٠ قرار دهید تا پنیر روی آن آب شود. سپس میتوان ان را با زیتون حلقه ای تزین کرد.

نوش جان 

  
back to top ^ Scroll to Top